Aflevering 2: Costa Tropical

In deze aflevering neemt Edwin je mee naar een voor veel Nederlanders minder bekend deel van de Spaanse kust; de Costa Tropical. Hij spreekt met Louis, een Nederlander die als één van de eersten het windsurfen introduceerde in Spanje, én ontdekt locale BBQ-geheimen. Bij de kassen rondom Almería bezoekt Edwin een bijzonder Nederlands landbouwbedrijf en hij gaat naar de enige echte woestijn van Europa.

Aflevering 3: Olav Mol

Bekijk de derde aflevering hier!

Bezoek onze filmlocaties!
De plekken waar de opnames met Edwin zijn gemaakt zijn de moeite waard om zelf te bezoeken.

La Herradura

In dit pittoreske dorp ligt sinds 1979 de surfshop 'Windsurf La Herradura' van Louis Schrave. Hij kent de baai als geen ander en kan je helpen met ‘alles wat drijft zonder motor’!

Dis Tinto

Dit restaurant ligt aan de boulevard in La Herradura en is zeer populair bij zowel locals als toeristen. Pepe is de baas over de BBQ en bereidt de lekkerste gerechten voor je.

Fort Bravo

In de woestijn ten noorden van Almería werden vele Hollywood films en westerns opgenomen. Je kunt dit western dorp en de filmsets bezoeken en in de voetsporen treden van Clint Eastwood.

De Koning van Hispanje

In deze nieuwe serie neemt journalist en schrijver Edwin Winkels je mee door zijn Spanje en gaat hij op zoek naar de relatie tussen Nederland en Spanje, het land waar hij al bijna 30 jaar woont. Hij bezoekt prachtige locaties, Spanjaarden die een band hebben met Nederland en Nederlanders die in Spanje wonen.

Aan de hand van korte reportages en portretten zien we de verschillen maar ook verrassende raakvlakken tussen Nederland en Spanje.

Edwin Winkels

Edwin Winkels is journalist en schrijver, sinds 1988 gevestigd in Spanje. Van 1991 tot 2012 was hij verslaggever van de krant El Periódico de Catalunya, eerst op de sportredactie en sinds 2000 als algemeen verslaggever en onderzoeksjournalist.

Winkels is correspondent vanuit Spanje voor het AD en de sportredacties van de NOS. Sinds 2012 legt Edwin zich toe op het schrijven van romans. In mei verschijnt Winkels' derde roman, Het oog van de orkaan.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door