Aflevering 1: Málaga

In deze aflevering neemt Edwin je mee naar het prachtige Málaga in het zuiden van Spanje. Hij gaat op bezoek bij een van de meest populaire restaurants dat gerund wordt door de Nederlandse Hélène, haalt met supporters van Málaga CF herinneringen op aan Ruud van Nistelrooy en praat met de biograaf van Picasso over zijn verblijf in Nederland.

Aflevering 2: Costa Tropical

Bekijk de volgende aflevering hier!

Bezoek onze filmlocaties!
De plekken waar de opnames met Edwin zijn gemaakt zijn de moeite waard om zelf te bezoeken.

Fundación Picasso

Aan het mooie Plaza de La Merced ligt de Fundación Picasso. Deze stichting beheert onder andere het geboortehuis van Picasso en heeft daar een museum van gemaakt.

Restaurant Vino Mío

Naast het Teatro Cervantes ligt het populaire restaurant Vino Mío. De Nederlandse Hélène Mostertman vertelt je graag meer over Spaanse eetgewoonten.

Estadio la Rosaleda

Ruud van Nistelrooy speelde de thuiswedstrijden van Málaga in het Estadio La Rosaleda. Een wedstrijd bijwonen of een tour door het stadion is zeker de moeite waard.

De Koning van Hispanje

In deze nieuwe serie neemt journalist en schrijver Edwin Winkels je mee door zijn Spanje en gaat hij op zoek naar de relatie tussen Nederland en Spanje, het land waar hij al bijna 30 jaar woont. Hij bezoekt prachtige locaties, Spanjaarden die een band hebben met Nederland en Nederlanders die in Spanje wonen.

Aan de hand van korte reportages en portretten zien we de verschillen maar ook verrassende raakvlakken tussen Nederland en Spanje.

Edwin Winkels

Edwin Winkels is journalist en schrijver, sinds 1988 gevestigd in Spanje. Van 1991 tot 2012 was hij verslaggever van de krant El Periódico de Catalunya, eerst op de sportredactie en sinds 2000 als algemeen verslaggever en onderzoeksjournalist.

Winkels is correspondent vanuit Spanje voor het AD en de sportredacties van de NOS. Sinds 2012 legt Edwin zich toe op het schrijven van romans. In mei verschijnt Winkels' derde roman, Het oog van de orkaan.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door